Coachande ledarskap 6 ggr lönsammare

Du som chef har nog precis som jag anat att ett coachade ledarskap skulle vara gynnsamt. Nu finns det belägg för det genom den senaste neurologiska forskningen (passar på att ge ett boktips).

Omvänt så framkallar ett ”chefigt” ledarskap ”biologiska försvar” där hjärnan fryser fast och tappar tillgången till sin kapacitet.

Att det sedan finns studier som visar att chefer med coachande ledarskap är 6 gånger lönsammare än de som inte är coachande är inte så märkvärdigt. Det som är märkvärdigt är att det fortfarande är så få som faktiskt genomför ett långtgående coachande ledarskap på riktigt.

Dåligt arbetsklimat är ett vanligt problem som beror på…?

Jag påstår att arbetsklimatet är en funktion av chefskapet. Och att HR har en viktig roll att stödja cheferna i att skapa ett fungerande arbetsklimat.

Tyvärr har sällan chefer eller HR avdelningar förmåga att skifta arbetsklimat trots att det har så stor betydelse för välmående och i slutändan lönsamheten.

Att börja med att lyssna efter vilket arbetsklimat som råder kan vara en bra ide.

För otränade kan det vara svårt att uppfatta de i början subtila signalerna. Risken är då att man långt senare råkar ut för öppna konflikter och massivt missnöje.

Om du känner igen något av detta kan det vara ett skäl att besöka minimässan för HR ansvariga som Tuff Ledarskapsträning anordnar i samarbete med Jobbkompaniet och Stärkande Dialog i Stockholm. Det lönar sig alltså att upptäcka signalerna tidigt.

[gravityform id=6 name=Jagvill delta i minimässa för HR]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.