Vad är det som gör en chef bättre?

Det finns inga självklara svar. Det har skrivits massor med management böcker utan att vi faktiskt fått betydligt fler och bättre chefer.

Det har visat sig i en studie om Ledarskapets betydelse att företag har 50% bra chefer och 50% mindre bra chefer.

De bra cheferna är lönsammare än de mindre bra cheferna. De mindre bra cheferna kostar företaget. Om alla de mindre bra cheferna kunde bytas ut mot bra chefer skulle det innebära betydande vinster för företagen (vi talar här inte bara om toppcheferna utan om ett företags samtliga chefer).

Bara för företagen på Stockholmsbörsen skulle det innebära en vinstökning med mer än 17 miljarder kronor. Man kan uppnå liknande resultat genom chefsutveckling vilket givetvis har en rad fördelar mot att byta ut de mindre bra cheferna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.